16 juni 2022

Start verkoop appartementen in het voormalige Scheringa Museum Opmeer

Na 13 jaar leegstand wordt het voormalige prestigieuze Scheringa Museum aan de Breestaat 11 in Opmeer getransformeerd tot een woonomgeving met een gevarieerd aanbod appartementen.

Scheringa Museum

De bouw van het Scheringa Museum voor Realisme kwam vlak voor de oplevering in 2009 stil te liggen na het faillissement van de DSB Bank. In april 2020 werd SVE Group eigenaar van het pand. In de tussentijd is er door Dok architecten en Mulderblauw architecten gewerkt aan een plan om het museum bewoonbaar te maken. In de nieuwe situatie telt het gebouw 121 appartementen, die bestemd zijn voor diverse doelgroepen. Inmiddels is de bouwvergunning verleend en worden de eerste bouwwerkzaamheden uitgevoerd.

Museumkwartier

Het project gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de naam ‘Museumkwartier’. Het gebouw bestaat uit drie gebouwdelen die met elkaar in verbinding staan, zoals in het oorspronkelijke museumontwerp. Deze bouwdelen hebben ieder een eigen naam gekregen: Salvadorhuis, Carelhuis en Charleyhuis. Aan de plannen van de laatstgenoemde huizen wordt nog gewerkt. De appartementen in deze huizen worden op een later moment in de verkoop gebracht. 

Tussen de drie huizen ligt een tuin voor ontmoeting. Aan de zuidzijde is er ruimte voor (fiets)parkeren en bergingen. Rondom de gebouwen is veel ruimte voor groen en water, geïnspireerd op het West-Friese veenlandschap.

Het project gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de naam ‘Museumkwartier’.
Appartementen

Het Salvadorhuis bevindt zich aan de voorzijde van het Museumkwartier. Dit woongebouw telt verdeeld over drie bouwlagen in totaal 22 appartementen. Deze appartementen variëren in woonoppervlakte van 57 tot 204 vierkante meter. De appartementen op de begane grond hebben een imposante plafondhoogte van zo’n 5,5 meter. In de appartementen op de bovenverdieping komt de kenmerkende gewelfconstructie van het dak terug. Een deel van de appartementen beschikt over een buitenruimte of balkon.

Aanmelden

Na de start verkoop is de informatie ook te vinden op de website en is de brochure af te halen bij de makelaar, Taams makelaars, De Veken 204 te Opmeer.